RuutiExpon Hackathon haastaa nuoret vaikuttamaan!

EllenAjankohtaista, Ideoi ja ratko

Hackathonissa ideoidaan  nuorten itsenäistymiseen kuten asumiseen, hyvinvointiin, työllisyyteen ja opiskeluun liittyviä uusia palveluja. Nuoret määrittelevät omista lähtökohdistaan kumpuavia kehittämistarpeita, joihin he ideoivat RuutiExpon aikana uusia ratkaisuja. Uudet ideat esitellään koko RuutiExpon yleisölle.

Ruutiexpon Hackathonia tekevät Helsingin nuorisoasiankeskuksen kanssa CRWD12 ja Helsinki Region Infoshare (HRI) –palvelu.

CRWD12

Rakenna rohkeaa tekemisen kulttuuria – yhdessä onnistumme missä tahansa!

Onko sinulla orastava unelma tai valmis idea, jonka käynnistämiseen tarvitset lisäpotkua? Tervetuloa RuutiExpoon Crwd12-hackathoniin, joka voi järisyttää elämääsi pienesti tai jopa suuresti!  Siellä juuri sinä voit jakaa unelmasi muiden kanssa ja pistää homman pyörimään. Luvassa rehellisiä kommentteja sekä uusia fanittajia ideoillesi.

Crwd12-kampanjan tavoitteena on tehdä joukkoistamisesta ja joukkorahoituksesta nuorille työkalu unelmiensa ja ideoidensa toteuttamiseen. Katso lisää täältä.

HRI

Pääkaupunkiseudun kaupungeilla on valtavasti kiinnostavaa dataa, jota on julkisilta osiltaan avattu avoimena datana kaikkien vapaasti hyödynnettäväksi eri käyttötarkoituksissa. Avatut datat löytyvät Helsinki Region Infoshare (HRI) –palvelusta www.hri.fi. HRI-palvelusta löytyy mm. väestöä, taloutta, hyvinvointia, liikkumista ja paikkatietoja koskevia tietoaineistoja. Tietoaineistoja voi vapaasti ladata itselleen ja hyödyntää haluamallaan tavalla esimerkiksi visualisoinneissa, sovellusten kehittämisessä, tutkimus- ja kehittämistoiminnassa, päätöksenteossa, yritystoiminnassa tai datajournalismissa. Katso kolme minuutin video avoimesta datasta ja sen potentiaalista täältä.

 

hri_logo_whitebg1920x1080_color-2